Завантаження ...

На Сумщині прикордонники затримали двох українців, які намагалися незаконно потрапити до РФ

Минулими вихідними у Краснопільському районі прикордонники Сумського загону рамках проведення спільної спеціальної прикордонної операції «Кордон-2019»



Минулими вихідними у Краснопільському районі прикордонники Сумського загону рамках проведення спільної спеціальної прикордонної операції «Кордон-2019» та цільових профілактичних заходів «Мігрант» затримали двох порушників державного кордону України.

У суботу ввечері, реалізовуючи завчасно отриману від дільничного інспектора прикордонної служби інформацію про можливе порушення кордону, прикордонний наряд в безпосередній близькості від держрубежу в районі населеного пункту Тур’я затримав громадянина України. 50-річний чоловік слідував у напрямку держрубежу та мав на меті незаконного його перетнути поза встановленими пунктами пропуску.

Ще одного нашого співвітчизника охоронці кордону затримали у неділю вранці. Чоловік також намагався незаконно перетнути українсько-російський кордон в районі населеного пункту Грабовське, при цьому він мав на меті переправити на територію Росії одну голову великої рогатої худоби. Під час затримання правопорушник вдався до втечі, але прикордонники за допомогою службового собаки завадили йому реалізувати цей план. Ним виявився 46-річний мешканець одного з прикордонних населених пунктів.

Наразі за спробу незаконного перетинання державного кордону України на правопорушників складені адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 204-1 КУпАП. Крім цього, за злісну непокору законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця Держприкордонслужби України на українця, який намагався втекти від відповідальності, складені адміністративні матеріали за ст. 185-10 КУпАП. Велику рогату худобу встановленим порядком буде передано працівникам фіскальної служби.

Підготував Роман Ткач (Сумський прикордонний загін)
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: