Завантаження ...

Правоохоронці нагадують, що в останній день квітня закінчується дія Місячника добровільної здачі зброї

В рамках цих заходів всі громадяни, які мають на зберіганні незареєстровану зброю або боєприпаси, мають можливість до кінця квітня здати ці речі до поліції



В рамках цих заходів всі громадяни, які мають на зберіганні незареєстровану зброю або боєприпаси, мають можливість до кінця квітня здати ці речі до поліції, уникнувши цим відповідальності за їх несанкціоноване зберігання.

Так, вже скористався можливістю і здав до поліції газовий пістолет з 20 набоями калібру 8 мм 38-річний житель обласного центру. За його словами, зброю він знайшов на території одного з сіл Сумського району.

Натрапив на несподівану «знахідку» і 54-річний житель Липоводолинського району. При демонтуванні нежилого будинку він в минулому році знайшов на горищі обрізаний подвійний ствол до мисливської рушниці. Довідавшись про дію місячника та відповідальність за незаконне поводження зі зброєю, він поспішив здати його правоохоронцям.

Тепер обидва громадянина у відповідності ч.3 ст. 263 Кримінального кодексу України звільняються від кримінальної відповідальності за зберігання зброї та набоїв.

Співробітники поліції попереджають: згідно чинного законодавства, носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: