Завантаження ...

На Сумщині за минулу добу до поліції надійшло сім повідомлень про виявлення застарілих боєприпасів

За статистикою, старі боєприпаси найчастіше виявляються саме навесні, коли розпочинаються польові роботи, а також відбуваються пікніки та прогулянки на природі.



За статистикою, старі боєприпаси найчастіше виявляються саме навесні, коли розпочинаються польові роботи, а також відбуваються пікніки та прогулянки на природі. Тому поліція нагадує громадянам про необхідність бути уважними та обачними, і в разі виявлення таких «знахідок» негайно повідомляти до поліції на лінію «102».

Минулої суботи, у лісосмузі, за три кілометри від села Соснівка Глухівського району, були виявлені три 76-ти міліметрові артилерійські снаряди часів Другої світової війни. У полі, неподалік від села Токарі Сумського району, під час проведення сільськогосподарських робіт громадяни теж знайшли старий іржавий артилерійський снаряд калібру 100 міліметрів.

В лісосмузі, на відстані півкілометра від села Лисогубівка Конотопського району, місцевий житель виявив ручну осколкову гранату Ф-1 часів минулої війни.

Того ж дня, в лісосмузі неподалік від села Бездрик Сумського району теж було знайдено ручну протитанкову гранату німецького виробництва. А у полі, поряд з селом Нижня Сироватка, селяни, під час проведення весняно-польових робіт, виорали 76-ти міліметровий артилерійський снаряд. Ще два протитанкових артилерійських снаряди калібру 45 мм виявили громадяни у лісі за шість кілометрів від села Боромля Тростянецького району.

У неділю до Охтирського районного відділу поліції зателефонувала мешканка райцентру з повідомленням про те, що під час проведення земляних робіт на присадибній ділянці власного домогосподарства наштовхнулася на продовгуватий металевий предмет, схожий на боєприпас. Правоохоронці, прибувши на місце події, з’ясували, що жінка й справді викопала з грунту 82-мм мінометну міну часів Другої світової війни.

На місцях виявлення боєприпасів виставлено охорону поліції до прибуття саперного підрозділу спеціального регіонального центру швидкого реагування оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Управління МНС України.

Поліція нагадує громадянам, що старі боєприпаси найчастіше виявляються саме навесні, коли розпочинаються польові роботи, а також відбуваються пікніки та прогулянки на природі. Тому, в усіх випадках виявлення снарядів, мін, гранат та інших вибухонебезпечних предметів, правоохоронці радять ні в якому разі з ними не контактувати самим і не допустити контакту сторонніх осіб. У разі виявлення будь-де, зброї боєприпасів, чи інших вибухонебезпечних предметів, найголовніше відмітити чи запам’ятати місце знахідки, відійти на безпечну відстань та викликати поліцію.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: