Завантаження ...

На Сумщині за будівлю для дитячого будинку переплатили один мільйон гривень

Роменською місцевою прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно двох посадовців та двох фізичних осіб, протиправні дії яких завдали понад 1 млн грн збитків Держбюджету.



Роменською місцевою прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно двох посадовців та двох фізичних осіб, протиправні дії яких завдали понад 1 млн грн збитків Держбюджету.

За матеріалами Управління захисту економіки в Сумській області слідчими Роменського відділу поліції встановлено, що в грудні 2017 року за рахунок коштів із Держбюджету України виконавчим комітетом міської ради в одному із районних центрів області придбано в комунальну власність житлове приміщення для функціонування дитячого будинку сімейного типу.

Вартість купленого будинку склала майже 2 млн грн. Однак згідно висновків експертів, стан придбаного житлового будинку та його площа не відповідають заявленим вимогам, окрім того його вартість завищена на 1 млн 17 тис грн.

На лаві підсудних опинились заступник міського голови та начальник служби у справах дітей виконавчого комітету міськради. Вказані посадовці під час купівлі житла не залучили відповідних спеціалістів для проведення обстеження і складання актів, а лише на підставі недостовірних документів, які надав власник будинку та посередник, придбали приміщення.

Дії заступника міського голови кваліфіковано за ч. 5 ст. 27/ч. 4 ст. 190 (пособництво в заволодінні чужим майном, вчинене у великих розмірах організованою групою), ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України, начальнику служби інкриміновано ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) КК України.

Судитимуть також і власника будинку та посередника, які за попередньою змовою між собою та заступником міського голови з метою привласнення коштів підробили необхідні документи, зокрема, вказали навіть неіснуючу житлову кімнату, збільшили житлову площу зі 101 м кв до 166 м кв, відповідно завищивши вартість.

Власник будинку відповідатиме за ч. 4 ст. 190 (заволодіння чужим майном, вчинене у великих розмірах організованою групою), ч.ч. 1, 3, 4 ст. 358 (підроблення документів) КК України, посередник – за ч. 5 ст. 27/ ч. 4 ст. 190 (пособництво в заволодінні чужим майном, вчинене у великих розмірах організованою групою) КК України.

Довідково: заступнику міського голови, власнику будинку та посереднику загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Начальник служби може провести за ґратами п'ять років.

Прес-служба прокуратури Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: