Завантаження ...

На Сумщині завершилась поліцейська операція «Магазин»

Комплексні заходи під умовною назвою «Магазин» тривали з 12 по 22 березня нинішнього року. І мали на меті стабілізацію оперативної обстановки в підлітковому середовищі



Комплексні заходи під умовною назвою «Магазин» тривали з 12 по 22 березня нинішнього року. І мали на меті стабілізацію оперативної обстановки в підлітковому середовищі, попередження правопорушень, пияцтва та інших негативних явищ серед молоді. Працівники поліції області виявили 94 порушників чинного законодавства - в їх число потрапили як продавці магазинів та недбайливі батьки, так і самі неповнолітні.

Так, під час рейдів по торгівельним точкам, у полі зору співробітників ювенальної превенції Шосткинського відділу поліції потрапила 45-річна продавчиня, яка продала 16-річному парубку пиво та горілку.

Працівники Роменського відділу поліція задокументували подібний випадок: неповнолітній 17-річний студент місцевого ліцею в одному з ларьків, що розміщений в центрі міста, безперешкодно придбав цигарки.

В обох випадках продавчині не лише не поцікавилися документами юнаків, а навіть не звернула увагу на їх вік. Відтак, на жінок були складені адмінпротоколи за ст. 156 ч. 2 «Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами».

«Загалом за час відпрацювання території області ми зафіксували близько сотні таких чи подібних випадків, - коментує ситуацію начальник відділу ювенальної превенції УПД ГУНП Сергій Тарасенко. – Задокументували 4 факти продажу неповнолітнім алкогольних напоїв, 4 факти – доведення цілком дорослими людьми підлітків до стану сп‘яніння. Виявили 17 неповнолітніх у нетверезому стані, 14 – палили цигарки у громадських місцях. До адміністративної відповідальності за невиконання батьківських обов‘язків притягнуто 49 чоловіків та жінок».

Працівники поліції звертаються до всіх громадян з закликом не залишатися байдужими до правопорушень, скованих стосовно неповнолітніх і самими неповнолітніми. Батькам слід більше спілкуватися зі своїми дітьми, не зайвим буде контролювати їх дозвілля, цікавитися колом їх друзів чи захопленнями, застерегти від наслідків згубних звичок. Іноді підлітки зважуються на протизаконні вчинки не зі злого умислу чи неповаги до суспільства, а через хизування перед однолітками або ж у намаганні довести власну сміливість, безстрашність, незалежність і т.і. Молодим людям краще відразу пояснити, яка відповідальність очікує їх у разі скоєння того чи іншого правопорушення, адже неприємну ситуацію краще упередити, аніж потім виправляти наслідки необдуманої поведінки.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: