Завантаження ...

На Сумщині поліцейські викрили іноземця-нелегала на пропозиції неправомірної вигоди

Останній запропонував правоохоронцям 1000 гривень за позитивне вирішення питання про його перебування в Україні. «Угоди» не вийшло.



Останній запропонував правоохоронцям 1000 гривень за позитивне вирішення питання про його перебування в Україні. «Угоди» не вийшло – працівники ВБЗПТЛ ГУНП та Роменського відділу поліції затримали його та відкрили кримінальне провадження.

Співробітники Роменського відділу поліції під час несення служби по охороні громадського порядку на міському стадіоні помітили чоловіка, який, в порушення вимог чинного законодавства, курив сигарети у громадському місці. Інспектори зупинили його для проведення профілактичної бесіди. Зі слів 37-річного чоловіка поліцейські дізналися, що до райцентру він приїхав на гостини до своїх знайомих. Та вже під час перевірки документів, які були при ньому, встановили, що він є громадянином сусідньої держави, і перебуває на території України незаконно більше 12 років. Маючи намір залишитися на Україні і прийняти громадянство, він, проте, ніяких дій для цього останній не робив. Аби уникнути відповідальності за незаконне перебування на території України, він намагався дати працівникам поліції 1000 гривень.

Полісмени на його пропозицію не пристали та задокументований факт спроби дачі неправомірної вигоди.

Наразі за даним фактом проводяться першочергові слідчі дії. Найближчим часом відомості будуть внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Відділ комунікації поліції в Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: