Завантаження ...

Жертвою інтернет-шахрая став довірливий житель Сумщини

Незважаючи на численні попередження працівників поліції бути обачними під час купівлі-продажу через мережу Інтернет , на «гачок» шахраїв знову потрапила чергова жертва



Незважаючи на численні попередження працівників поліції бути обачними під час купівлі-продажу через мережу Інтернет , на «гачок» шахраїв знову потрапила чергова жертва - 55-річний житель Охтирки.

Оголошення про продаж токарного станку охтирчанин побачив на одному з інтернет-сайтів. Ціна товару була меншою за ринкову, тож вигідна пропозиція одразу зацікавила чоловіка. Не гаючи часу, він зателефонував продавцеві і, обговоривши умови купівлі-продажу, перерахував 7200 гривень на запропонований йому рахунок банківської картки. Однак бажаного товару так і не дочекався. Щодо продавця –той класично обірвав зв'язок, змінивши сім-карту у своєму мобільному телефоні.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ознаками ч.1ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) та проводять досудове розслідування.

«Поліція вживає всіх можливих заходів, щоб встановити особу зловмисника та повернути потерпілому гроші,- говорить начальник Охтирського відділу поліції Руслан Кладько.- Ми в котре закликаємо громадян бути пильними та обережними, не перераховувати гроші за товар наперед і пам’ятати , що покупки через Інтернет хоча й дешевші, але не завжди реальні».

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: