Завантаження ...

Поліція Сумщини виявила в жителя області перероблений газовий пістолет (+фото)

Працівники роменської поліції знайшли та вилучили у 39-річного місцевого жителя газовий пістолет з явними ознаками переробки.



Працівники роменської поліції знайшли та вилучили у 39-річного місцевого жителя газовий пістолет з явними ознаками переробки. Тепер чоловіку доведеться не тільки пояснити мету переробки та зберігання такої зброї, а й постати перед судом.

Проводячи серед власників зареєстрованої зброї стандартну перевірку умов її зберігання, працівники поліції завітали до будинку 39-річного жителя райцентру. Чоловік свого часу оформив документи на право володіння та користування газовим пістолетом, і зберігав його у відповідності з вимогами в спеціально облаштованому сейфі.

Однак під час огляду самої зброї поліцейські виявили на її поверхні помітні сліди переробки під стрільбу гумовими кулями. Як пояснив сам власник пістолета, зброя йому потрібна для самозахисту, однак для чого знадобилось її переробляти – чітко пояснити так і не зміг.

Відтак, пістолет правоохоронці вилучили та направили на експертне дослідження, за висновками якого представлений зразок є не що інше як короткоствольною гладкоствольною вогнепальною стрілецькою зброєю.

Відомості про цю подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та за ч. 1 ст. 263-1 КК України (незаконна переробка вогнепальної зброї). Тож бажання чоловіка мати у власному розпорядженні більш серйозну, хоч і кустарно перероблену, зброю, може йому вартувати позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: