Завантаження ...

Декларації з лікарями треба терміново підписувати сумчанам

Тим сумчанам, які досі не підписали декларації з лікарем, ускладнять доступ до медичних послуг. Про це повідомляють у відділі охорони здоров’я.



Тим сумчанам, які досі не підписали декларації з лікарем, ускладнять доступ до медичних послуг. Про це повідомляють у відділі охорони здоров’я.

Тут інформують про те, що нові правила можуть запрацювати від 1 квітня. В Україні хочуть цілком припинити фінансування пацієнтів, які не уклали декларації з терапевтом або педіатром.

Зараз усі пацієнти терапевтів, сімейних лікарів та педіатрів поділені на два списки — «зелений» та «червоний». До першого потрапили українці, що підписали декларацію з лікарем – за кожного держава платить 370 грн. плюс вікові надбавки. До «червоного» ж списку віднесли тих, хто ще не підписав декларації з лікарем.

У Міністерстві охорони здоров’я від початку квітня хочуть повністю припинити фінансування пацієнтів із «червоного» списку, які не визначились із сімейним лікарем. Це має простимулювати і медиків, і самих пацієнтів укладати договори.

Якщо нові правила із квітня запрацюють, то пацієнти, котрі не матимуть підписаних декларацій із сімейним лікарем, втратять безкоштовний доступ до низки аналізів і діагностики на первинній ланці медичної допомоги. Якщо стан пацієнта загрожує життю, в амбулаторії не вправі відмовити, але якщо це планове звернення, застуда або грип, сімейний лікар може сказати «ні» або запропонувати підписати декларацію одразу на місці.

Відділ охорони здоров’я пропонує терміново визначитися із сімейним чи дільничним лікарем та підписати декларацію, щоб отримувати безкоштовне лікування.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: