Завантаження ...

Прокуратура Сумщини наполягає на поверненні земельної ділянки з протиправного користування

Контопською місцевою прокуратурою до Господарського суду Сумської області в інтересах держави направлено позов про визнання недійсним договору суборенди та звільнення земельної ділянки.



Контопською місцевою прокуратурою до Господарського суду Сумської області в інтересах держави направлено позов про визнання недійсним договору суборенди та звільнення земельної ділянки. Відповідачами у даному випадку є фізична особа та два товариства з обмеженою відповідальністю.

Встановлено, що Конотопською міською радою та фізичною особою у березні 2017 року укладено договір оренди землі площею 0,8 га. Однак вже в жовтні того ж року ТОВ «К.», директором якого є вищезазначена особа, на підставі укладеного договору суборенди передало ТОВ «П.» частину земельної ділянки у платне користування.

На думку прокуратури, договір суборенди укладено з порушенням законодавства, його зміст суперечить вимогам Цивільного та Земельного кодексів України, Закону України «Про оренду землі» та не спрямований на реальне настання правових наслідків, що обумовлені ним. Крім того, за спірним договором відбулося розпорядження частиною земельної ділянки неповноважним суб’єктом, за відсутності згоди власника земельної ділянки.

Відтак прокуратура звернулась до суду з відповідною позовною заявою. На даний час провадження у справі відкрито, призначено підготовче засідання.

Прес-служба прокуратури області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: