Завантаження ...

Від кору померла породілля у Сумському обласному перинатальному центрі (+відео)

Як повідомив сайт UA:Суми, у Сумах померла породілля, яка під час вагітності - підхопила кір. У неї виникло ускладнення - пневмонія.



Як повідомив сайт UA:Суми, у Сумах померла породілля, яка під час вагітності - підхопила кір. У неї виникло ускладнення - пневмонія.

Померла жінка сьогодні вранці. Їй було 24, розказала головна лікарка обласного перинатального центру Марина Кузьоменська.

Вагітну жінку привезли до обласного перинатального центру 13-го березня з районної лікарні у Бурині. Кір запідозрили місцеві лікарі. За словами Ірина Троцької, інфекцію перенесли брат жінки та його діти. Те, що й вагітна захворіла на кір, - підтвердили аналізи.

Немовля, яке народилося 6 днів тому, вчора перевезли до інфекційно-боксованого відділення Сумської обласної дитячої лікарні. За словами головного інфекціоніста області Ірини Троцької, наразі його стан стабільний, проявів кору немає. Тут дитина залишиться під наглядом лікарів ще на два з половиною тижні.

Її очільник Ігор Змисля відмовився говорити про стан дитини - без дозволу родичів. У мами немовля, за словами Троцької, було щеплення проти кору. Через виявлений кір у померлої породіллі до 5 квітня обласний пологовий закрили на карантин. Усіх жінок: вагітних (із терміном від 22 тижнів) і з переймами везтимуть до міського пологового будинку. Перших пацієнток прийняли вчора.

Міський пологовий розрахований на 4-5 пологів на добу плюс є відділення патології та гінекології - загалом на 160 ліжок. Аби розмістити всіх, кого привезуть з районів, у лікарні готують додаткові площі.

На цілодобовий режим роботи перейшла також сумська районна лікарня. Жінок у районах із нескладними випадками, розповів начальник управління охорони здоров’я Сергій Бутенко, до Сум не везтимуть.

Усього за два з половиною місяці поточного року в області нарахували 96 випадків захворювання на кір. Упродовж 2018-го року таких було близько трьох сотень. Сьогоднішня смерть породіллі – перша за багато років, сказала Ірини Троцька.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: