Завантаження ...

На Сумщині підозрюють учасників організованої групи у незаконному обігу наркотиків

Прокуратурою Сумської області повідомлено про підозру 4 учасникам злочинної групи, які скоїли низку злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів.



Прокуратурою Сумської області повідомлено про підозру 4 учасникам злочинної групи, які скоїли низку злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів.

У ході слідства, проведеного слідчими СУ ГУНП в Сумській області, встановлено, що 36-річний сумчанин з метою власного збагачення організував у м. Суми збут наркотичного засобу – метадон. До своєї протиправної діяльності чоловік залучив іще трьох осіб, які мали зв’язки серед наркозалежних громадян. У своїй діяльності члени організованої групи дотримувались жорстких вимог внутрішньої дисципліни та конспірації. Частина злочинного прибутку використовувалась учасниками організованої групи як джерело існування, а решта спрямовувавсь на придбання нової партії наркотичних засобів.

Зокрема правоохоронцями задокументовано декілька фактів передачі наркотичного засобу організатором учасникам групи, а в подальшому розфасовування метадону в пластикові контейнери та його реалізацію наркозалежним особам. Водночас під час обшуків, проведених у січні 2019 року, в учасників групи виявлено та вилучено зазначений наркотичний засіб.

Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів вчинені організованою групою) а також за ч. 2 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України.

На даний час трьом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в розмірі 152 тис грн. Стосовно четвертого питання про обрання йому запобіжного заходу вирішується. За скоєне їм загрожує позбавлення волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Прокуратура Сумської Області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: