Завантаження ...

На Сумщині чоловік знайшов мінометну міну на горищі придбаного будинку

Мінометну міну часів минулої війни знайшов на горищі недавно купленого будинку житель Ямпільського району. Невідомо, які наслідки мало б таке зберігання старого боєприпасу, якби новий власник житла



Мінометну міну часів минулої війни знайшов на горищі недавно купленого будинку житель Ямпільського району. Невідомо, які наслідки мало б таке зберігання старого боєприпасу, якби новий власник житла, знайшовши «сюрприз», не сповістив про нього рятувальників та поліцію.

Учора близько о пів на сьому вечора до чергової частини Ямпільського відділення поліції надійшло повідомлення від диспетчера місцевої пожежно-рятувальної частини про знайдений в приватному будинку одного з сіл району предмет, схожий на мінометну міну.

На виклик негайно виїхала група «швидкого реагування» поліції.

Прибувши на місце події, правоохоронці з‘ясували: небезпечна знахідка виявлена на горищі приватного будинку. Колишня господарка кілька років тому померла, і спадкоємці продали хату сусідам. Прибираючи приміщення від строго мотлоху, нові власники й натрапили на «сюрприз». Біля дому до прибуття саперів була виставлена охорона, а згодом вибухотехніки вилучили знахідку та направили на знищення.

За однією з версій працівників поліції, котрі наразі з‘ясовують походження боєприпасу, міну, цілком можливо, міг знайти та потайки від інших членів родини заховати на горищі один з попередніх власників старого будинку.

Правоохоронці застерігають громадян: будьте обережними при виявленні подібних знахідок. Старі боєприпаси, пролежавши у землі більше семи десятків років, все ще залишаються небезпечними. І при детонації можуть стати причиною каліцтва чи навіть призвести до летальних наслідків. Громадянам слід пам‘ятати «три золоті правила», які можуть убезпечити їх від подібної небезпеки:

  1. Виявивши підозрілий чи вибухонебезпечний предмет, за жодних обставин неможна його чіпати самому чи допускати до нього інших громадян.
  2. Слід відмітити місце знахідки будь-яким яскравим предметом, відійти від нього подалі і сховатися за яке-небудь укриття.
  3. Негайно сповістити про виявлений предмет рятувальників - «101», або поліцію - «102»,. і залишатися наглядати за місцем знахідки до приїзду саперів.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: