Завантаження ...

Через кір сумський обласний пологовий будинок закрили до 5 квітня (+відео)

Як повідомив сайт UA:Суми, Сумський обласний перинатальний центр не прийматиме породіль та вагітних до 5 квітня. Такий наказ підписав начальник управління охорони здоров’я Сергій Бутенко вчора.



Як повідомив сайт UA:Суми, Сумський обласний перинатальний центр не прийматиме породіль та вагітних до 5 квітня. Такий наказ підписав начальник управління охорони здоров’я Сергій Бутенко вчора. Рішення про тимчасове призупинення госпіталізації жінок пов’язане з кором - його лабораторно підтвердили в однієї із породіль.

Народжувала жінка в обласному пологовому будинку. Робили кесарів розтин. Говорити у перинатальному центрі про цю історію з нами не схотіли. Головна лікарка Марина Кузьоменська зачинилась у кабінеті….

Породіллю з підозрою на кір 13 березня перенаправили із Буринської ЦРЛ до обласного перинатального центру. За словами головної лікарки районної лікарні, її привезли санітарним транспортом у супроводі завідувача акушерсько-гінекологічним відділенням.

За словами обласного інфекціоніста Ірини Троцької, у породіллі важкий перебіг захворювання ускладнений пневмонією. Кором в її родині хворів брат та двоє його дітей. Наразі, жінка незаразна.

Усього за два з половиною місяці поточного року в області нарахували 96 випадків захворювання на кір. Упродовж 2018-го року таких було близько трьох сотень. Летальних випадків ні торік, ні цього року не має.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: