Завантаження ...

На Сумщині за минулу добу виявлено сім боєприпасів часів минулих війн

14 березня о 17:29 на лінію екстреного виклику 101 надійшло повідомлення про виявлення підозрілих предметів у полі на відстані 4 км від житлових будинків с. Хмелів Роменського району.



14 березня о 17:29 на лінію екстреного виклику 101 надійшло повідомлення про виявлення підозрілих предметів у полі на відстані 4 км від житлових будинків с. Хмелів Роменського району. На небезпечні знахідки випадково натрапив місцевий мешканець. По прибуттю на місце знахідки, предмети ідентифікували, як сім 122 мм артснаряди.

На місцях виявлення вибухонебезпечних предметів виставлено охорону та надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни).

Рятувальники застерігають: роботи з вилучення та знешкодження застарілих боєприпасів можуть проводити лише піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій. Дії ж громадян при виявленні таких вибухонебезпечних предметів повинні бути виваженими. Треба пам’ятати, що боєприпасів не можна навіть торкатися, необхідно запам’ятати місце знахідки та негайно повідомити про неї до місцевих органів влади або безпосередньо до Служби порятунку «101».

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: