Завантаження ...

На Сумщині повідомлено про підозру заступнику міського голови та директорові Департаменту СМР

Прокуратурою Сумської області за результатом досудового слідства встановлено всіх осіб, дії чи бездіяльність яких призвели до загибелі 2,5 місячного немовляти в ліфті.



Прокуратурою Сумської області за результатом досудового слідства, проведеного Слідчим управлінням Нацполіції у співпраці з Управлінням захисту економіки в Сумській області встановлено всіх осіб, дії чи бездіяльність яких призвели до загибелі 2,5 місячного немовляти в ліфті.

У четвер, 21 лютого 2019 року, повідомлено про підозру одному із заступників міського голови м. Суми, який згідно з розподілом обов’язків, організовує контроль за експлуатацією житлового фонду, в тому числі утриманням ліфтового господарства. Більш того, вказаний заступник з травня 2017 року також очолює постійно діючу комісію, створену з метою забезпечення безперебійної та безпечної роботи ліфтів.

Окрім того, вручено повідомлення про підозру директорові Департаменту інфраструктури міста Сумської міської ради, який зокрема укладав договори на проведення капітальних ремонтів понад 180 ліфтів у м. Суми вартістю 34,5 млн грн, зокрема ліфтів будинку по вул. Супруна, 32/1. Однак, ані заступником міського голови, ані директором Департаменту не забезпечено контроль за проведенням ремонтних робіт та подальшою експлуатацією підйомників.

Вже через місяць після так званого капітального ремонту ліфта, в якому загинуло немовля, до зазначених службових осіб міської ради почали надходити скарги на його роботу від жителів будинку, в тому числі й дідуся загиблого малюка. Однак, посадовці не вжили жодних дієвих заходів, спрямованих на усунення неполадок. Фактично, вони самоусунулись від виконання своїх безпосередніх обов’язків.

Дії обох підозрюваних кваліфіковано за ч. 2 ст. 367 (невиконання або неналежне виконанні службовою особою службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді смерті особи) КК України.

Нагадуємо, що трагедія сталась 2 січня 2019 року близько 16.10 в м. Суми по вул. Супруна, 32/1. Жінка разом зі свекром та малюком, який перебував у колясці, піднялись ліфтом на 9 поверх. Коли дорослі вийшли на площадку, коляску з малюком затисло дверима і ліфт почав опускатись донизу. Від отриманих травм малюк помер. За результатом першочергових слідчих дій до кримінальної відповідальності вже притягнуто керівника та майстра-електромонтера Товариства з обмеженою відповідальністю «Міськсумиліфт».

Водночас триває слідство за фактом можливого привласнення коштів, виділених на ремонт підйомників та систем диспетчеризації. У рамках слідства із залученням відповідних спеціалістів перевіряються всі 180 відремонтованих протягом останніх двох років ліфтів.

Довідково: посадовцям міської ради загрожує позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Прес-служба прокуратури Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: