Завантаження ...

На Сумщині вагітна жінка стала жертвою Інтернет – шахраїв

Намагаючись придбати через Інтернет дитячого візочка, жителька Шостки перерахував 3200 гривень передоплати.



Намагаючись придбати через Інтернет дитячого візочка, жителька Шостки перерахував 3200 гривень передоплати. Проте замість очікуваного дитячого транспорту у адресованій їй посилці виявився битий кахель та пінопласт.

В поліцію з заявою про шахрайство звернувся 21-річна мешканка Шостки. Вагітна жінка розповіла правоохоронцям, що знайшла на одному з відомих Інтернет - сайтів оголошення про продаж дитячого візочка вартістю 3200 гривень. Зацікавлена пропозицією, вона зателефонувала за вказаним там номером телефону і домовилась з продавцем про покупку. За умовою опонента, остання перерахувала 700 гривень передоплати і стала чекати надходження посилки.

Проте наступного дня, їй зателефонував продавець і потребував ще 2500 гривень передоплати на свою картку, погрожуючи у випадку не виконання умов - поверненням посилки. Жінка посперечалась, але гроші все ж перерахувала.

За кілька днів, отримавши посилку у перевізника, жителька Шостки виявила в ній битий кахель та пінопласт.

Наразі за даним фактом в поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство» в рамках якого ведуться пошуки афериста. Правоохоронці знову звертаються до громадян бути максимально обережними при здійсненні купівлі – продажу через Інтернет. Не надсилайте передоплату за замовлений товар, а розраховуйтесь за нього під час отримання. Пам’ятайте, що чи не кожне друге он-лайн оголошення розміщується пройдисвітами з метою заволодіння вашими коштами.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: