Завантаження ...

На Сумщині четверо дітей-сиріт безкоштовно отримали власне житло

Ключі від нових домівок щасливим новоселам вручив очільник Сумщини Микола Клочко під час засідання колегії облдержадміністрації



Ключі від нових домівок щасливим новоселам вручив очільник Сумщини Микола Клочко під час засідання колегії облдержадміністрації

Нове житло отримали Надія Погребняк із Середино-Будського району, Марина Кравченко з Роменського, Діана Савченко з Кролевецького району та Ольга Петренко з міста Конотоп.

«Важливо підтримувати молоде покоління, особливо тих, хто потребує сьогодні нашої уваги, – зазначив голова облдержадміністрації. – Я вітаю новоселів із цією подією, бажаю, аби у ваших домівках був затишок, лунав дитячий сміх, щоб ви були щасливі».

За словами начальника обласної Служби у справах дітей Юрія Каліновського, для забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування Сумській області з державного бюджету у 2018 році виділено 17925,5 тис. грн. субвенції.

Наразі прийнято рішення про виділення коштів субвенції на придбання 22 квартир для дітей-сиріт та осіб з їх числа і на придбання трьох приміщень для дитячих будинків сімейного типу для влаштування до сімейних форм виховання дітей-сиріт.

«За кошти субвенції також планується побудувати 1 груповий будинок в с. Верхня Сироватка Сумського району. Верхньосироватською об'єднаною територіальною громадою виділена земельна ділянка площею 2000 кв.м. для будівництва такого будинку та на проектно-технічну документацію», – зазначив Юрій Каліновський.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: