Завантаження ...

На Сумщині шахраї, називаючись банківськими працівниками, продовжують одурювати людей

Поліція розпочала розшук злочинців, які хитрощами змусили двох жінок з Охтирського та Серединобудського районів надати їм конфіденційну інформацію та в результаті викрали з чужих ракунків майже 64 000 гривень.



Поліція розпочала розшук злочинців, які хитрощами змусили двох жінок з Охтирського та Серединобудського районів надати їм конфіденційну інформацію та в результаті викрали з чужих ракунків майже 64 000 гривень.

До Охтирського відділу поліції з заявою про злочин звернулася 35-річна жінка. Як з’ясувалося, вдень на її мобільний телефон зателефонував невідомий, який назвався представником банку, та під приводом посилення захисту банківського рахунку від шахраїв, запропонував їй зняти з банківського рахунку частину коштів та перерахувати назад. Довірлива жінка виконала все, що говорив їй по телефону «працівник банку», і як результат втратила 50 000 гривень.

Вчора від злочинних дій невідомого шахрая постраждала і 58-річна жителька села Голубівка Середино-Будського району. Зловмисник, зателефонувавши жінці, назвався представником банку, та повідомив, що її картку заблоковано. Дізнавшись у своєї жертви конфіденційну інформацію, шахрай скористався нею і викрав з чужого банківського рахунку 13 755 гривень.

Поліція відкрила кримінальні провадження за ч.1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та розпочала розшук злочинців.

Правоохоронці вкотре застерігають громадян від вчинення ними необдуманих кроків при спілкуванні з незнайомими людьми. Пам’ятайте, якщо вам телефонують невідомі, представляючись працівниками банківських установ, і пропонують у телефонному режимі здійснити будь-які банківські операції з перерахунку грошей на той чи інший рахунок, намагаються дізнатися у вас конфіденційну інформацію, номер рахунку, пінкоди, тощо, знайте так діють шахраї. Тож необхідно відразу покласти трубку, якщо розмова відбувається по телефону, або ж сказати чітке «ні», якщо йде спілкування «в живу», та повідомити поліцію. Завжди пам’ятайте, Ваша безпека у ваших руках.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: