Завантаження ...

Шахраї знову збагатились за рахунок довірливих жителів Сумщини на 25 тисяч гривень

Черговими жертвами зловмисників стали жителі Сум, Сумського та Недригайлівського районів. Попри те, що діяли шахраї за відомими «легендами», про які поліцейські, доречи, неодноразово попереджали



Черговими жертвами зловмисників стали жителі Сум, Сумського та Недригайлівського районів. Попри те, що діяли шахраї за відомими «легендами», про які поліцейські, доречи, неодноразово попереджали, потерпілі виявили не абияку необачність та довірливість. І як результат - позбулись власних заощаджень.

Черговою жертвою «псевдо поліцейського» стала 79-річна сумчанка. Вона віддала шахраєві за, начебто не притягнення до кримінальної відповідальності сина 9500 гривень. За аналогічним сценарієм був обманутий і житель Сумського району. Чоловік повірив в почуту інформацію про ДТП за участю сина, і перерахував невідомому чотири тисячі гривень.

А ось 81-річна жінка та 78-річний чоловік з Недригайлівського району постраждали від «працівників соцзабезу». Зловмисники пропонували обмін старих купюр на нові. В результаті певних маніпуляцій в сукупності 12 тисяч гривень пенсіонерам були поміняні… на сувенірні купюри.

За даними фактами в поліції відриті кримінальні провадження за ч.1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Проводяться першочергові заходи спрямовані на пошук та встановлення осіб невідомих шахраїв.

Правоохоронці вкотре звертаються до жителів області не бути занадто довірливими, особливо при спілкуванні з незнайомцями. В противному випадку можна легко стати жертвами нечистих на руку зловмисників.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: