Завантаження ...

Сім діб арешту за ухилення від суспільно корисних робіт отримав боржник по аліментам на Сумщині

Чоловік накопичив борг перед власною дитиною у розмірі понад 65 тисяч гривень, що призвело до притягнення його до адміністративної відповідальності та призначення 120 годин суспільно корисних робіт.



Чоловік накопичив борг перед власною дитиною у розмірі понад 65 тисяч гривень, що призвело до притягнення його до адміністративної відповідальності та призначення 120 годин суспільно корисних робіт. Однак виконувати призначені роботи батько теж не збирався, тому згідно змін внесених до Кодексу України про адміністративні правопорушення, які були ініційовані Міністерством юстиції, до боржника було застосовано 7 діб адміністративного арешту.

Інший батько з Тростянця, заборгувавши кошти зі сплати аліментів у розмірі 6 тисяч гривень та усвідомлюючи невідворотність покарання, самостійно звернувся до державної виконавчої служби. Після бесіди з державним виконавцем, зрозумівши, що при наявності заборгованості зі сплати аліментів, до нього будуть застосовані примусові заходи, за рекомендацією працівника відділу, працевлаштувався до підприємства міста Києва. Добре оплачувана робота надала можливість не тільки сплатити поточні аліменти, а й в повному обсязі погасити заборгованість.

Нагадуємо, що згідно змін до законодавства, внесених другим пакетом законів #ЧужихДітейНеБуває, для неплатників аліментів, які ухиляються від суспільно корисних робіт передбачений адміністративний арешт до 10 діб. За злісне ухилення від суспільно корисних робіт передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі до 2 років.

Управління юстиції

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: