Завантаження ...

З 5 лютого абітурієнти зможуть реєструватись на ЗНО

У вівторок, 5 лютого, розпочинається реєстрація на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання. Триватиме вона до 25 березня.



У вівторок, 5 лютого, розпочинається реєстрація на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання. Триватиме вона до 25 березня.

За інформацією Українського центру оцінювання якості освіти, очікується близько 332 тисяч учасників тестування, які цього року завершують здобуття повної загальної середньої освіти: це і випускники шкіл, і учні (слухачі, студенти) закладів професійної (професійно-технічної), вищої освіти. У ЗНО також зможуть взяти участь випускники закладів загальної та вищої освіти минулих років. Абітурієнти матимуть можливість скласти тестування щонайбільше з чотирьох навчальних предметів. Загалом ЗНО відбуватиметься з 11 навчальних предметів.

Водночас 31 січня завершилась реєстрація на пробне зовнішнє незалежне оцінювання, яку проводив Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти. Зареєструватись мали змогу учні 10-х, 11-х класів та випускники минулих років. Участь у даному тестуванні платна для учасників, проводиться воно з метою ознайомлення всіх охочих із процедурою проведення, структурою та змістом тестового зошита, порядком доступу до пункту тестування та робочого місця.

Спробувати свої сили у цьому пробному ЗНО в Сумах виявили бажання 1147 осіб. Загалом, за даними Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти, станом на 1 лютого опрацювали платежі від майже 26 тис. осіб, (Сумська область – 5260 осіб, Полтавська – 7700 осіб, Харківська – 12934 особи), що на 12% більше у порівнянні з 2018 роком. Більшість (15 тис. осіб) забажали складати тестування з двох предметів. 25 лютого в особистих кабінетах учасників буде розміщено інформацію про час і місце проходження пробного ЗНО. Власне тестування відбудеться 16 березня (українська мова та література) і 23 березня (історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська, іспанська, німецька, французька мова).

У Сумах, повідомила начальник управління освіти і науки Антоніна Данильченко, на базі місцевих вишів додатково проведуть пробне ЗНО. Інформацію про дане тестування поширюватимуть по школах, а також розміщуватимуть на їхніх сайтах, сайті профільного управління та Інформаційному порталі Сумської міської ради.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: