Завантаження ...

На Сумщині за минулу добу рятувальники двічі приборкували пожежі в житловому секторі

22 січня о 14:03 на лінію екстреного виклику 101 надійшло повідомлення про пожежу по вул. Першотравневій в с. Шалигине Глухівського району.



22 січня о 14:03 на лінію екстреного виклику 101 надійшло повідомлення про пожежу по вул. Першотравневій в с. Шалигине Глухівського району. Повідомлення надійшло від власниці будинку, яка відчула різкий запах диму та тріскіт на веранді. На місце події було направлено черговий караул 29 Державного пожежно – рятувального посту.

По прибуттю було встановлено, що горить веранда та покрівля житлового будинку по всій площі. Для безперебійної роботи пожежно – рятувальних підрозділів автоцистерну довелось до заправляти від водонапірної башти, яка була розташована на відстані 3 км від осередку горіння.

О 14:45 загоряння локалізували, а о 16:10 – витративши на гасіння 10 тон води повністю ліквідували.

Схожий випадок мав місце в м. Охтирка. О 19:21 до Служби порятунку надійшло повідомлення про загоряння прибудови до житлового будинку в пров. Чехова. На місце події було направлено черговий караул 6 – ї Державної пожежно – рятувальної частини.

По прибуттю було встановлено, що вогонь охопив покрівлю прибудови на площі до 16 кв.м. утворилась загроза подальшого поширення вогню на поруч розташований житловий будинок. Через сильне задимлення рятувальникам довелось працювати в захисних апаратах. Витративши на гасіння 7 тон води о 19:40 полум’я локалізували, а о 20:57 вогонь повністю приборкали.

Всього на гасіння було залучено 4 одиниці техніки та 14 чоловік особового складу від Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

За попередніми висновками фахівців, припустима причина загорянь в обох випадках - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. Для попередження таких випадків постійно слідкуйте за станом печей і димоходів, не забувайте своєчасно очищати їх від сажі. Також печі повинні мати протипожежні розділки від горючих конструкцій, а підлога захищена перед топковим металевим листом. Для розпалювання забороняється використовувати бензин та інші легкозаймисті рідини. Також не можна печі залишати без нагляду та сушити чи складати поблизу них горючі предмети.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: