Завантаження ...

На Сумщині до п’яти років позбавлення волі засуджено квартирних крадіїв

Охтирською місцевою прокуратурою підтримано державне обвинувачення стосовно двох жителів м. Харків, які влітку 2017 року вчиняли крадіжки майна з квартир у м. Охтирка.



Охтирською місцевою прокуратурою підтримано державне обвинувачення стосовно двох жителів м. Харків, які влітку 2017 року вчиняли крадіжки майна з квартир у м. Охтирка.

У ході слідства встановлено та доведено в суді, що обвинувачені приїжджали на легковому автомобілі в м. Охтирка. Крадіжки скоювали у період часу з 08:00 до 12:00 години, враховуючи, що саме в цей період господарі переважно знаходились поза місцем проживання.

«Один із злочинців залишався в машині, спостерігати за навколишньою обстановкою та, в разі виникнення небезпеки, мав повідомити про це іншого за допомогою засобів радіозв’язку. У цей час інший, за допомогою спеціальних приладів для відмикання замків, проникав до квартир та викрадав цінні речі, зокрема грошові кошти, ювелірні вироби, побутову техніку, оргтехніку. Загалом протягом серпня – жовтня 2017 року зловмисники вчинили 8 крадіжок, і лише завдяки злагодженим діям працівників поліції чоловіки були затримані на місці події», – розповів прокурор Охтирської місцевої прокуратури Дмитро Заяц.

Під час судового розгляду один із обвинувачених свою вину не визнавав, інший визнавав частково, але за принципової позиції Охтирської місцевої прокуратури вина обох повністю доведена та вироком Охтирського міськрайонного суду Сумської області чоловіків засуджено за ч. 3 ст. 185 (крадіжка, вчинена повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднана з проникненням у житло) КК України та призначено міру покарання у вигляді 5 років позбавлення волі кожному.

Прес-служба прокуратури області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: