Завантаження ...

Виставку з нагоди 100-річчя Державного гербу відкрили у Сумах (+відео)

За повідомленням сайту UA:Суми, виставку з нагоди старіччя Державного гербу України відкрили в обасній науковій бібліотеці в Сумах.



За повідомленням сайту UA:Суми, виставку з нагоди старіччя Державного гербу України відкрили в обасній науковій бібліотеці в Сумах. Експозиція дає можливість еволюцію державного символу від часів Русі до сьогодення. Це – ініціатива Українського інституту національної пам’яті.

Фотодокументальна виставка включає кількадесят плакатів, розроблених Українським інститутом національної пам’яті. З їх допомогою можна прослідкувати історію одного з офіційних символів України від часів Київської Русі до сьогодення.

Поруч із зображеннями гербів різних часів – фото людей. Причетних до розробки і трансформації Державного символа: Павла Ковжуна, Ніла Хасевича, Святослава Гординського, Миколи Битинського, Роберта Лісовського. Серед них – двоє жителів Сумщини: Василь Кричевський і Георгій Нарбут, – говорить директор Державного архіву Сумської області Юрій Олійник: «Василь Кричевський – автор затвердженого Верховною Радою герба, а Георгій Нарбут є одним із авторів герба, але його проект не був затверджений. Гетьманом Павлом Скоропадським була затверджена Державна печатка України саме авторства Нарбута».

Виставку з такими ж експонатами сьогодні презентували в інших містах України. Після того, як впродовж місяця ця виставка діятиме у стінах обласної наукової бібліотеки, її повезуть до районних центрів Сумщини. Роботи – експонати виставки – розміщені у коридорі на третьому поверсі Сумської обласної наукової бібліотеки.

Державний герб – один і трьох офіційних символів України разом із прапором і гімном. Малий державний герб затвердили У Верховній Раді України 19 лютого 1992 року.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: