Завантаження ...

Хрещенські свята на Сумщині пройшли без значних порушень громадського спокою (+відео)

Аби свята Богоявлення та Водохреща пройшли спокійно, на охорону громадського порядку та суспільного спокою в області заступили більше 400 працівників поліції.



Аби свята Богоявлення та Водохреща пройшли спокійно, на охорону громадського порядку та суспільного спокою в області заступили більше 400 працівників поліції. Посилені наряди та автопатрулі чергували в місцях найбільшого скупчення людей – біля церков, храмів та спеціально обладнаних на водоймах місць для купання.

Загалом свято Водохреща пройшли в більшості у спокійній святковій обстановці. Проте не обійшлось без надзвичайних події: як вже повідомлялось раніше, двоє молодих людей вчинили хуліганські дії, кинувши в приміщенні храму Спасо-Преображенського собору в Сумах піротехнічний пристрій. Наразі особи зловмисників встановлені, з ними працюють слідчі.

Наряду з охороною громадського порядку в місцях масового перебування людей, працівники поліції вели щоденну постійну роботу по розкриттю злочинів. За останні вихідні вони розкрили два пограбування, одне шахрайство, 4 злочини, пов‘язані з незаконним поводженням зі зброєю, 15 злочинів, пов‘язаних з незаконним оборотом наркотиків та ще 8 злочинів майнової направленості. Крім того, правоохоронці зареєстрували 1 дорожньо-транспортну подію, в результаті якої до лікарні потрапив 83-річний пенсіонер, та 4 самогубства.

Правоохоронці зазначають: цикл різдвяних свят закінчився, однак правила публічної поведінки та безпеки не втрачають своєї актуальності і в будні. А тому радять не зловживати алкоголем; бути уважними за кермом; забезпечити своїм дітям безпеку під час навчання, відпочинку та в побуті; бути виваженими під час перебування в громадських місцях та розважальних закладах. І нагадують, що про всі випадки скоєння протиправних посягань, злочинів та правопорушень слід негайно повідомляти поліцію за телефоном «гарячої» лінії «102» (з мобільного безкоштовно).

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: