Завантаження ...

Підсумки осінньої призовної кампанії підбили у Сумах

Під час щопонеділкової апаратної наради присутні заслухали інформацію про підсумки призову громадян України до лав Збройних Сил України у жовтні – грудні 2018 року.



Під час щопонеділкової апаратної наради присутні заслухали інформацію про підсумки призову громадян України до лав Збройних Сил України у жовтні – грудні 2018 року.

Як повідомив тво заступника начальника Сумського міського військового комісаріату Руслан Макушенко, під час проведення призовної кампанії разом з органами міської влади виконані ряд заходів щодо підготовки та проведення призову громадян на строкову військову службу. Задля забезпечення проведення осіннього призову громадян була створена призовна комісія. Її персональний склад затверджений рішенням виконавчого комітету. Працювала призовна комісія в період з 1 жовтня до 30 грудня 2018 року відповідно до затвердженого графіку.

За інформацією Руслана Макушенка, виклику на призовну комісію підлягало 2810 осіб, з них з’явилося – 2174 особи, не з’явилося – 636. Визнано придатним до військової служби – 2058 осіб, призвано – 57. Надано відстрочку від призову – 1825 особам, з них за сімейними обставинами – 33, для проходження навчань – 1353, за іншими обставинами – 431. Зараховані до запасу 176 чоловік, це ті, які досягли граничного віку 27 років. Крім того, визнано тимчасово непридатними до військової служби за станом здоров’я – 22 особи, визнано непридатними до військової служби – 80. Всього з початку роботи медичної комісії направлено на медичне обстеження 114 осіб.

За результатами призову громадян восени, до військових частин відправили 57 призовників (37% планового завдання).

Також він зазначив, що спільно із поліцією було розшукано 22 особи, які ухилялись від військової строкової служби.

Руслан Макушенко подякував за співпрацю в період осінньої призовної кампанії керівникам підприємств і установ, які виділяли технічних працівників для роботи, зокрема: ПАТ «Насосенергомаш», ПАТ «Сумське НВО», ПАТ «Сумихімпром», ПАТ «ВНДІАЕН», ТОВ «Сумитеплоенерго», СумДПУ, Сумського національного аграрного університету, ПАТ «Сумигаз».

Разом з тим, він зазначив, що проігнорували і не виконали рішення виконавчого комітету міської ради щодо чергового призову громадян України на строкову військову службу восени по виділенню технічних працівників керівники таких підприємств як: ТОВ «Кусум Фарм», ТОВ «Сумитеплоенерго», ПАТ «Шляхрембуд», Сумська філія АТ «Ощадбанк», ПАТ «Укрзалізниця», Головне управління статистики в Сумській області.

Тож міський голова Олександр Лисенко доручив профільному заступнику Максиму Галицькому підготувати відповідні звернення до керівників зазначених підприємств і установ, й взяти під особистий контроль міські комунальні підприємства, аби запобігти такому в подальшому.

«Ми завжди готові допомагати військовому комісаріату. Тож якщо є якісь проблеми чи непорозуміння, прохання – звертайтеся не після завершення призовної кампанії, а до її початку і будемо відповідно реагувати та вирішувати питання», – сказав міський голова звертаючись до тво заступника начальника Сумського міського військового комісаріату.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: