Завантаження ...

На Сумщині після ремонту відкрили осучаснену амбулаторію

Дубов’язівська амбулаторія загальної практики сімейної медицини, що на Конотопщині, отримала не лише друге дихання, а й нове обладнання



Дубов’язівська амбулаторія загальної практики сімейної медицини, що на Конотопщині, отримала не лише друге дихання, а й нове обладнання

«Одним із пріоритетів Президента України та Уряду є доступність медичної допомоги для кожного сільського мешканця, зручні та комфортні умови для пацієнтів та сучасне обладнання, – зазначив голова облдержадміністрації Микола Клочко, відкриваючи амбулаторію, що знаходиться на території Дубов’язівської ОТГ. – Тому обласна влада робить все необхідне, щоб жителі сільської місцевості мали доступ до якісної медицини. На Сумщині уже розпочато будівництво 13 нових амбулаторій первинної медичної допомоги. А інші амбулаторії ми осучаснюємо, робимо їх більш комфортними і дієвими для місцевого населення. Яскравий приклад цьому – заклад, в якому ми знаходимося».

У 2018 році у Дубов’язівській амбулаторії загальної практики-сімейної медицини був проведений капітальний ремонт внутрішніх приміщень, реконструкція покрівлі та облаштування теплих туалетів, реконструкція системи опалення будівлі. Також частково замінено вікна на енергозберігаючі. Загальна вартість робіт – 2 мільйони 686 тисяч гривень. Це спільні кошти субвенції з державного бюджету на розвиток об’єднаних територіальних громад (2 мільйони 583 тисячі гривень) та Дубов’язівської селищної ради (102 тисячі гривень).

Як повідомив головний лікар центру первинної медико-санітарної допомоги Конотопського району Анатолій Маняк, також у цьому році для Дубов’язівської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини було придбано медичне обладнання та комплект меблів на загальну суму – майже 700 тисяч гривень.

«Громадам, де керівництво знаходиться на своєму місці і займається господарськими справами, а не популізмом, хочеться допомагати, – підсумував Микола Клочко. – Нещодавно у цій ОТГ було відремонтовано дорогу, на що було виділено більше 5 мільйонів гривень. Тепер зроблено сучасну амбулаторію. Ми бачимо, що люди тут працюють і будемо допомагати цій та іншим активним громадам коштами з обласного та районного бюджетів».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: