Завантаження ...

Громадський порядок та безпеку під час Водохреща на Сумщині забезпечать понад 400 поліцейських

Прогнозовано, що у масових заходах з нагоди святкування Водохреща в області візьме участь близько 23, 6 тис. чоловік.



Прогнозовано, що у масових заходах з нагоди святкування Водохреща в області візьме участь близько 23, 6 тис. чоловік. Про це сьогодні під час спільної відеоселекторної наради за участі керівництва ГУНП, Сумської ОДА, правоохоронних органів регіону та громадськості повідомив начальник ГУНП області Микола Лушпієнко.

Нарада була організована за ініціативою очільника поліції області і мала на меті скоординувати роботу відомств для забезпечення правопорядку в області та недопущення різного роду провокацій. Микола Лушпієнко подякував присутнім за тісну співпрацю у забезпечення порядку під час проведення масових заходів, а також відзначив в цьому напрямку злагоджену роботу громадських активістів, правоохоронців та громадських формувань.

«Сили та засоби поліції Сумщини готові до забезпечення публічного порядку та безпеки населення регіону. Прохання до кожного поліцейського – не тільки відповідально поставитися до несення служби у цей період, а й надавати усіляку допомогу людям. Наша мета – аби всі наші громадяни провели релігійне свято у цілковитій безпеці», – підкреслив начальник ГУНП. Учасники наради відзначили, що особлива увага поліцейських, Управління ДСНС, військової частини, прикордонників і міграційної служби 19 січня буде звернута на забезпечення публічного порядку та упередження випадків травмування та загибелі людей.

У 181 культовій споруді пройдуть відправи з нагоди святкування Богоявлення Господнього. Участь у них прогнозовано візьме близько 23,6 тис. осіб. На території області заплановано проведення водохресних купань в 56 місцях, в яких планує взяти участь близько 10,7 тисяч жителів регіону.

Порядок будуть забезпечувати 160 працівників поліції та 15 військовослужбовців НПУ. Патрулювати вулиці у складі піших та автомобільних нарядів вийдуть 240 працівників поліції. Налагоджена взаємодія зі всіма регіональними підрозділами правоохоронних органів, органами місцевого самоврядування. Біля культових споруд та місць, обладнаних для купання, цілодобово чергуватимуть наряди поліції та ДСНС.

Безпечний рух транспорту біля місць, де пройдуть масові заходи, будуть забезпечувати патрульні поліцейські, а також групи реагування поліції. Для оперативного реагування будуть чергувати посилені слідчо-оперативні, вибухотехнічні групи, а також групи документування.

Завдання поліцейських - не допустити дестабілізації ситуації, вчинення злочинів та інших загроз для життя і здоров'я людей.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: