Завантаження ...

У Сумах облаштують дві локації для безпечного купання на свято Водохреща

Відповідно до Розпорядження міського голови Олександра Лисенка визначено заходи, пов’язані з відзначенням свята Водохреща та місця, облаштовані для зручності та безпеки занурення містян в ополонку.



Відповідно до Розпорядження міського голови Олександра Лисенка визначено заходи, пов’язані з відзначенням свята Водохреща та місця, облаштовані для зручності та безпеки занурення містян в ополонку.

У документі зазначається, що цього року визначено два місця, де 19 січня відбуватиметься освячення води та занурення містян у купіль, а саме: біля Харківського мосту через р. Псел та пішохідного мосту біля ГРК «Здибанка».

Як повідомив начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Артур Петров, в місцях проведення свята для його учасників будуть створені належні умови з забезпеченням правил безпеки. На кожній локації чергуватимуть рятувальники та працюватимуть медпункти.

Акцентуючи увагу на заходах безпеки, Артур Петров зазначив: «Перше за все зимове занурення протипоказане людям, кому це заборонено за медичними показниками, категорично не можна вживати спиртні напої до та після купання. Та крім того, до купання в ополонці потрібно готуватися заздалегідь. А купання дітей повинно відбуватися лише під наглядом батьків чи дорослих».

Тож відділ з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення радить сумчанам дотримуватися заходів безпеки під час святкового купання, а також застерігають не купатися у невідведених для цього водоймах.

Аби купання було безпечним і не нашкодило здоров’ю, з собою необхідно мати купальник або плавки, рушник і махровий халат, а також комплект сухого одягу. Перед купанням необхідно розігріти тіло. До ополонки необхідно підходити в зручному взутті, щоб запобігти втратам чутливості ніг. Краще використати черевики або вовняні шкарпетки. Підійде й гумове взуття, що також захистить ноги від гострого каміння та не дозволять ковзати. Категорично не можна пірнати у воду, заходити в купель необхідно повільно й обережно. Занурюватися найкраще по шию, не замочивши голови, щоб не було рефлекторного звуження судин головного мозку. Аби уникнути загального переохолодження організму, слід перебувати в ополонці в межах 30 секунд. При виході з води не слід триматися безпосередньо за металеві поручні, можна використати сухий рушник. Після купання необхідно розтертись махровим рушником і одягти сухий одяг.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: