Завантаження ...

На Сумщині 17 січня рятувальники двічі ліквідовували пожежі в господарчих спорудах

17 січня о 13:33 на лінію екстреного виклику “101” надійшла інформація про загоряння господарчої споруди по провулку Островського в м. Охтирка.



17 січня о 13:33 на лінію екстреного виклику “101” надійшла інформація про загоряння господарчої споруди по провулку Островського в м. Охтирка. Про пожежу повідомив господар, який побачив сильне задимлення. На місце події направили черговий караул 6-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

Проведеною розвідкою було встановлено, що горить перекриття та покрівля, утворилась загроза подальшого поширення вогню на житловий будинок. Із-за сильного задимлення вогнеборцям довелося працювати в апаратах для захисту органів дихання. О 13:44 вдалось відвернути небезпеку від будинку і локалізувати загоряння. О 14:18 вогонь повністю приборкали.

Того дня, подібна ситуація сталася в м. Ромни. О 14:33 рятувальники отримали повідомлення про пожежу двоповерхової господарчої споруди по вул. Береговій. На місце виклику було направлено черговий караул 14-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

По прибутті вогнеборці встановили, що загорілось внутрішнє облицювання стін та покрівля споруди. Також існувала загроза перекидання полум'я на розташований поруч житловий будинок. О 14:45 загоряння локалізували, а о 15:47 – повністю ліквідували.

Всього до гасіння пожеж було залучено 4 одиниці спеціальної техніки та 14 чоловік особового складу Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

За попередніми висновками фахівців, припустима причина загорянь в обох випадках - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. Для попередження таких випадків постійно слідкуйте за станом печей і димоходів, не забувайте своєчасно очищати їх від сажі. Також печі повинні мати протипожежні розділки від горючих конструкцій, а підлога захищена передтопковим металевим листом. Для розпалювання забороняється використовувати бензин та інші легкозаймисті рідини. Також не можна печі залишати без нагляду та сушити чи складати поблизу них горючі предмети.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: