Завантаження ...

Власне житло придбали для дитини-сироти у Сумах

Служба у Справах дітей придбала для сумчанина з числа дітей-сиріт власне помешкання. Відтепер свій дім матиме 23-річний сумчанин Віктор Беляєв.



Служба у Справах дітей придбала для сумчанина з числа дітей-сиріт власне помешкання. Відтепер свій дім матиме 23-річний сумчанин Віктор Беляєв.

Для нього Служба у справах дітей придбала однокімнатну квартиру загальною площею 35,41 м2 за адресою: м. Суми, пр-т Курський, 53 вартістю 411800 гривень. Нове помешкання не є соціальним житлом, а придбане Віктору у власність із накладанням заборони на відчуження протягом 10 років.

Купили квартиру відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 року № 877, якою затверджено Порядок та умови надання у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщення для розвитку сімейних та інших форм, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа.

Дана Постанова передбачає придбання житла лише дітям-сиротам до 23 років, які перебувають на квартирному обліку. Всього на квартирному обліку для позачергового надання житла. У Сумах перебуває 122 дитини-сироти, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, з них: 11 дітей-сиріт, осіб з їх числа віком від 16 до 23 років.

Також за кошти вищевказаної субвенції придбано будинок за адресою: м. Суми, вул. Оболонська,6, загальною площею 193,9 м2 вартістю 2 535 240 грн., земельну ділянку загальною площею 0,086 га вартістю 330 000 грн. для проживання дитячого будинку сімейного типу.

Вручаючи ключі від квартири щасливому власнику, міський голова Олександр Лисенко побажав Віктору добробуту і злагоди у новому помешканні.

«Кожен із нас мріє про сімейний затишок і спокій вдома. Тож нехай ця квартира повниться лише позитивними емоціями, добром і хай вона принесе щастя її мешканцям», – сказав Олександр Лисенко.

Заступник міського голови Альона Дмітрєвская додала, що Служба у справах дітей продовжуватиме відповідну роботу, аби особи з числа дітей-сиріт були забезпечені власним житлом.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: