Завантаження ...

Увага, під виглядом цілительок на Сумщині промишляють крадії

Роменські поліцейські вживають заходів, щодо розшуку зловмисниць, які під виглядом цілительок, що знімають порчу, обікрали 82-річну жінку на 25 000 гривень.



Роменські поліцейські вживають заходів, щодо розшуку зловмисниць, які під виглядом цілительок, що знімають порчу, обікрали 82-річну жінку на 25 000 гривень.

До Роменського відділу поліції з заявою про шахрайство звернулась 82–річна жителька району. Пенсіонерка розповіла, що після візиту до неї додому двох смуглявих жінок, з будинку зникли всі гроші. За її словами, гості завітали до їхньої з дідусем оселі та одразу почали розпитувати про негаразди в родині та проблеми зі здоров’ям, після чого одна з них почала розповідати про порчу, яка, начебто, є на жінці.

«Розіграли цілу виставу. Спочатку «діагностували» їх здоров’я, проводячи руками по тілу, розпитували про дітей. А потім повідомили господарям, що їх проблема коїться в грошах . Тож, попросили винести всі заощадження, які є в будинку для обряду «зцілення» , - розповідає роман Невожай, начальник Роменського відділу поліції. - Коли ж пенсіонерка дістала зі схованки 20 тисяч гривень, а потім винесла ще п’ять тисяч,ті почали шепотіти та читати над ними молитви, а потім разом загорнули гроші в рушник та поклали в місця схованок. Зникнення грошей заявниця виявила після їх уходу, коли вирішила переховати гроші».

В рамках відкритого кримінального провадження за ч.2 ст.185 Кримінального кодексу України (Крадіжка) працівники поліції ведуть пошуки зловмисниць. Правоохоронці вкотре застерігають громадян виявляти обачність при спілкуванні. Не впускати в свої оселі незнайомців. А при будь-яких підозрілих випадках телефонувати на лінію «102».

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: