Завантаження ...

На Сумщині за підозрою в одержанні 29 тис грн хабара затримано працівника Конотопського агролісгоспу

Конотопською місцевою прокуратурою в рамках кримінального провадження задокументовано злочинну діяльність майстра лісу Дочірнього підприємства «Конотопський агролісгосп».



Конотопською місцевою прокуратурою спільно зі співробітниками Управління захисту економіки та слідчими Конотопського відділу поліції в рамках кримінального провадження задокументовано злочинну діяльність майстра лісу Дочірнього підприємства «Конотопський агролісгосп».

Вказаний працівник, зловживаючи службовим становищем, налагодив злочинну схему незаконного збагачення. Зокремавимагав у фізичної особи неправомірну вигоду за безперешкодний та першочерговий відпуск деревини без належного обліку.

У середу, 16 січня 2019 року, майстра лісу затримано після одержання чергової частини неправомірної вигоди в розмірі 18 тис грн. Напередодні також задокументовано факт отримання ним 11 тис грн.

На даний час тривають першочергові слідчі дії, перевіряються інші працівники лісгоспу на причетність до незаконного збагачення. Затриманий до обрання запобіжного заходу перебуватиме в Ізоляторі тимчасового тримання, вирішується питання про повідомлення йому про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Довідково: санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: