Завантаження ...

На Сумщині поліція затримала нахабних грабіжників

Зловмисники в масках проникли у будинок і, зв‘язавши господині руки, щоб не заважала, винесли 24 тисячі гривен та дві скриньки з прикрасами.



Зловмисники в масках проникли у будинок і, зв‘язавши господині руки, щоб не заважала, винесли 24 тисячі гривен та дві скриньки з прикрасами. Працівникам поліції знадобилось п‘ять днів, аби не лише вирахувати нападників, а й затримати їх та вилучити награбоване.

Коли до поліції надійшло повідомлення про грабіж, вчинений в одній з приватних осель Охтирки, на місце події негайно вирушила слідчо-оперативна група місцевої поліції.

Правоохоронці застали за вказаною адресою 21-річну дівчину, господарку помешкання. Вона розповіла: близько шостої ранку в її житло проникли двоє невідомих в масках. Вони досить швидко зв‘язали їй руки і наказали мовчати. Затим, обшукавши будинок, пішли геть, забравши з собою готівку та ювелірні вироби, що зберігалися у родинній криївці.

Протягом кількох наступних діб над розкриттям цього злочину ретельно працювали найкращі спеціалісти-експерти і детективи Охтирського відділу поліції. І вже на п‘яту добу після цілого ряду оперативно-пошукових заходів встановили особи нападників: ними виявились місцеві жителі. Старшому з них 28 років, молодшому – 24. Обидва до сьогодні у поле зору поліції не потрапляли, конфліктів з законом не допускали.

Молодих людей знайшли за адресами їх проживання, доправили до відділку поліції та опитали. Своєї причетності до пограбування вони не заперечували, оскільки правоохоронці вилучили у них і гроші, і прикраси потерпілої. Пояснили, що нагледіли це житло вже давно, тож і вирішили розжитися грошима за рахунок власників будинку.

«Наразі досудове слідство по кримінальному провадженню, відкритому за ознаками за ч.3 ст. 186 Кримінального кодексу України «Грабіж», триває, - коментує ситуацію Руслан Кладько, начальник Охтирського відділу поліції. – Підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Їх подальшу долю на кілька найближчих років визначить суд».

У відповідності з чинним законодавством нападників очікує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: