Завантаження ...

Поліція Сумщини застерігає громадян від шахрайських пасток

Саме за такою схемою з початку року п’ятеро аферистів ошукали жителів Сумщини на 60 тисяч гривень. Ще однією їх жертвою стала пенсіонерка з Ромен



Саме за такою схемою з початку року п’ятеро аферистів ошукали жителів Сумщини на 60 тисяч гривень. Ще однією їх жертвою стала пенсіонерка з Ромен, яка під приводом розблокування своєї пенсійної банківської картки втратила 10 тисяч гривень.

До Роменського відділу поліції звернулась 62-річна жителька району. Вона повідомила, що їй на мобільній надійшло повідомлення про заблокування банківської картки. Вона зателефонувала за вказаними номером телефону, аби перевірити інформацію, слухавку взяв чоловік, представився працівником банку та запропонував по телефону її розблокувати. Вона погодилась. Після чого він попросив жінку назвати йому секретну інформацію по картці, код, що мав прийти в смс. А коли наступного дня вона вирішила піти в банк, аби перевірити дію своєї картки, дізналась, що з її рахунку були зняті гроші в сумі 10 тисяч гривень.

В поліції за цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», в рамках якого ведуть пошуки зловмисника. Правоохоронці ж вкотре звертаються до громадян з проханням, ігнорувати подібні смс про заблокування банківських карт і не довіряти незнайомцям, які називаються працівниками банку та намагаються дізнатись ваші персональні дані чи секретну інформацію по картці. Справжні банківські працівники не випитують подібної інформації у своїх клієнтів і не проводять жодних операцій по телефону. У подібних випадках, самі телефонуйте на офіційний номер call-центру фінустанови і з'ясуйте ситуацію. Адже поновити дію картки по телефону, чи розблокувати її, або навіть «захистити» від зловмисників, пропонують шахраї.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: