Завантаження ...

Систему “Електронний суд” тестують у Сумах (+відео)

Як повідомив сайт UA:Суми, це – програма, за допомогою якої громадяни можуть самостійно подавати позови онлайн, ознайомлюватися з матеріалами судових справ.



Як повідомив сайт UA:Суми, система «Електронний суд» запрацювала у Сумах. Це – програма, за допомогою якої громадяни можуть самостійно подавати позови онлайн, ознайомлюватися з матеріалами судових справ. Наразі «Електронний суд» працює у тестовому режимі, офіційно програму запустять в березні цього року. Подавати позови в онлайн-режимі, відправляти копії документів учасникам судової справи, отримувати рішення та інші документи в електронному вигляді. Це – переваги електронної платформи, вважає адвокат Богдан Пулинець. Він зареєструвався у системі рік тому: «Дуже висока комунікація тебе як представника у справі, постійно перебуваєш на зв’язку, де б ти не знаходився, ти маєш змогу звертатися до суду офіційно. Недоліки в тому, що на даний час не дуже багато судів здійснює роботу з електронним судом»

Щоб скористатися послугами системи, користувачам треба отримати власний електронний підпис та створити поштову скриньку. Що саме треба зробити для того, аби отримати доступ до системи розповіла Наталя Сидоренко – прес-секретар зарічного райсуду міста Суми: «Власний електронний підпис, який ви будете вводити в саму програму, коли перейдете за відповідним посиланням. Потім вводите свої дані, перевіряєте анкетні дані, заповняєте дані з телефоном, дату народження, електронну адресу. Після їх введення вам прийде на телефон підтвердження та їх необхідно ввести в програму. І ви зареєструєтесь і станете повноцінним користувачем підсистеми «Електронний Суд”

З початку року в Сумах жодний позивач не скористався електронною судовою системою. Ті ж, хто користуватиметься електронним судом, сплачуватиме судовий збір на 20% менше.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: