Завантаження ...

На Сумщині вогнеборці ліквідували загоряння житлового будинку (+відео)

10 січня о 14:50 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про задимлення у приватному житловому будинку по вул. Покрівська у м. Лебедин.



10 січня о 14:50 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про задимлення у приватному житловому будинку по вул. Покрівська у м. Лебедин. Телефонував сусід. На місце події було направлено черговий караул 18-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

На момент прибуття вогнеборців тліла стіна біля димаря. Існувала загроза поширення полум’я по всій площі оселі, але рятувальники встигли ліквідувати пожежу на початковій стадії. О 14:59 загоряння було локалізовано, о 15:26 – ліквідовано.

Всього на гасіння було залучено 8 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки Державної служби з надзвичайних ситуацій. Внаслідок загоряння пошкоджено стіну на площі 2 кв. м.

Припустима причина пожежі – порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів. Для попередження таких випадків постійно слідкуйте за станом печей і димоходів, не забувайте своєчасно очищати їх від сажі. Також печі повинні мати протипожежні розділки від горючих конструкцій, а підлога захищена передтопковим металевим листом. Для розпалювання забороняється використовувати бензин та інші легкозаймисті рідини. Також не можна печі залишати без нагляду або сушити чи складати поблизу них горючі предмети.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: