Завантаження ...

На Сумщині можуть створити від трьох до шести районів (+відео)

Як повідомив сайт UA:Суми, від трьох – до шести. Саме стільки районів можуть створити в Сумській області за кілька років. Наразі регіон складається з 18-ти районів.



Як повідомив сайт UA:Суми, від трьох – до шести. Саме стільки районів можуть створити в Сумській області за кілька років. Наразі регіон складається з 18-ти районів. Їх остаточно скали у 1966 році. А до цього кількість змінювалась. Днем народження ж Сумщини вважають 10 січня 1939 року. Нині області – 80-т.

Зібрали Сумщину із районів сусідніх трьох областей: Полтавської, Харківської та Чернігівської. До цього Суми були містом Харківської області.

22 листопада минулого року законопроект зареєстрували у Верховній Раді. До Сумського району пропонується внести теперішній Сумський, Білопільський, Краснопільський, Лебединський райони. До Роменського – Роменський, Липоводолинський, Недригайлівський райони. До Охтирського – Охтирський, Тростянецький, Великописарівський. До Конотопського – Конотопський, Буринський, Кролевецький, Путивльський райони. До Шосткинського – Шосткинський, Глухівський, Середино-Будський та Ямпільщину.

За орієнтовним поділом Сумської області на 3 райони, може бути таке укрупнення: до Сумського приєднуються Білопільський, Великописарівський, Краснопільський, Лебединський, Охтирський та Тростянецький райони. До Шосткинського району Глухівський, Кролевецький, Путивльський, Середино-Будський та Ямпільський. До Конотопського – Буринський, Липоводолинський, Недригайлівський, Роменський райони.

В обласній адміністрації за 6-ть районів.

За орієнтовним поділом області на 6 районів, карта Сумщини може мати такий вигляд: до Сумського йдуть: Сумський, Білопільський, Краснопільський та Лебединський райони. До Глухівського – Глухівський, Кролевецький та Путивльський райони. До Конотопського увійдуть Конотопський та Буринський райони. До Охтирського – Охтирський, Великописарівський та Тростянецький. Роменський – утворять з Роменського, Липоводолинського та Недригайлівського районів. Шосткинський – з Шосткинського, Середино-Будського та Ямпільського.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: