Завантаження ...

Податкова міліція Сумщини забезпечила відшкодування до бюджету понад 7,2 млн. грн несплаченого ПДВ

Слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління ДФС області вирішується питання щодо звільнення від кримінальної відповідальності службової особи одного з комунальних підприємств



Слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління ДФС області вирішується питання щодо звільнення від кримінальної відповідальності службової особи одного з комунальних підприємств, яка відшкодувала державі більше 7,2 млн. грн завданих збитків.

У рамках розслідування кримінального провадження за ч.3 ст. 212 КК України під процесуальним керівництвом прокуратури Сумської області слідчими податкової міліції встановлено, що службова особа одного з комунальних підприємств області вчинила умисні дії щодо ухилення від перерахування податкової заборгованості з податку на додану вартість до державного бюджету у сумі 4,7 млн. гривень.

Так, протягом 2017-2018 років податкові зобов’язання з ПДВ декларувалися у повному обсязі, проте сплата їх до бюджету відбувалася або частково, або не відбувалася взагалі у встановлені Податковим кодексом України строки. Тобто, здійснювалося нарощування податкової заборгованості, не зважаючи на наявність фінансових можливостей для його погашення. Цей факт встановлено досудовим розслідуванням.

Завдяки заходам податкової міліції, під тиском неспростовних доказів, завдані державі збитки у сумі 4,7 млн. грн, а також шкоду, нанесену несвоєчасною сплатою податків у сумі 2,5 млн. грн, повністю відшкодовано.

Всього до бюджету сплачено 7,2 млн. гривень.

На підставі ч.4 ст. 212 КК України кримінальне провадження направлено до суду для звільнення винної особи від кримінальної відповідальності.

Прес-служба ГУ ДФС у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: