Завантаження ...

СумДУ впроваджуватиме концепцію освіти впродовж життя

12 грудня в Сумській міській раді відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння та співробітництво в напрямку освіти дорослих.



12 грудня в Сумській міській раді відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння та співробітництво в напрямку освіти дорослих. Підписи під документом поставили ректор Сумського державного університету Анатолій Васильєв, сумський міський голова Олександр Лисенко, представники Інституту міжнародного співробітництва «Німецька асоціація народних університетів» (DVV International) в Україні, Громадська спілка «Українська асоціація освіти дорослих», Громадська організація «Центр освіти впродовж життя».

Метою меморандуму є об’єднання зусиль усіх підписантів для подальшого створення комфортних умов для освіти дорослого населення, шляхом підтримки проведення освітніх програм та заходів, сприяння підвищенню рівня обізнаності населення про цінність і необхідність розвитку освіти дорослих.

«За необхідності, сторони організують і проводять спільні соціальні, культурні, освітні ініціативи та заходи: круглі столи, брифінги, тренінги, семінари, конференції, навчальні програми, інформаційні, просвітницькі кампанії, тощо для досягнення цілей Меморандуму», - зазначив голова правління ГО «Центр освіти впродовж життя» Юрій Петрушенко.

Анатолій Васильєв наголосив, що тема освіти дорослих не нова для СумДУ і наразі досить актуальна, адже сучасне суспільство потребує компетентних громадян. «СумДУ та міська рада вибудували плідну співпрацю. Сподіваюся, що з часом здійсниться наша мрія про створення в Сумах Університету людей похилого віку», - сказав ректор.

Суми – шосте місто в Україні, де впроваджуватиметься ініціатива освіти дорослих. Регіональний директор DVV International в Україні, Білорусі, Молдові Беттіна Бранд зауважила, що користь від цього є як у розрізі окремої особистості, так і громади загалом: змінюється економіка і, що найголовніше, покращується соціальна згуртованість

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: