Завантаження ...

Поліцейські Сумщині застерігають: в області активізувались шахраї!

На «гачок» аферистів потрапили жителі Конотопського та Липово- долинського районів. Зловмисники «працювали» за відомими схемами, називаючи себе працівниками соціальної служби та співробітниками фірми



На «гачок» аферистів потрапили жителі Конотопського та Липоводолинського районів. Зловмисники «працювали» за відомими схемами, називаючи себе працівниками соціальної служби та співробітниками фірми, яка займається працевлаштуванням за кордоном.

Так, до Конотопського відділу поліції звернулась 82-річна бабуся. Вона розповіла, що вдень до неї завітав чоловік, який назвався соціальним працівником та повідомив про грошову реформу і запропонував обміняти старі гроші на нові. Коли ж вона погодилась на обмін, винесла незнайомцю заощаджені 12 500 гривень та обміняла їх на сувенірні папірці.

Ще одного 26-річного жителя Липоводолинського району ошукали зловмисники, які надавали послуги працевлаштування за кордоном. За словами чоловіка, про компанію він дізнався від свого друга, а коли зв’язався з працівником, що обіцяв допомогти з працевлаштуванням, той попросив для оформлення документів вислати гроші у сумі майже шість з половиною тисяч гривень, отримавши які, перестав виходити на зв'язок.

В поліції за всіма фактами відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках яких ведуть пошуки зловмисників. А правоохоронці знов звертаються до громадян з проханням, обмежити спілкування з незнайомцями, які видають себе за представників соціальних служб, які пропонують допомогу літнім людям. А всі фінансові та ділові питання вирішувати лише з компетентними співробітниками відповідних установ. А при щонайменших сумнівах телефонувати «102».

Відділ комунікації поліції в Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: