Завантаження ...

На Сумщині приборкуючи пожежі вогнеборці врятували два будинки

12 грудня о 15:28 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу господарчої споруди у с. Сафонівка Путивльського району.



12 грудня о 15:28 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу господарчої споруди у с. Сафонівка Путивльського району. На гасіння направили відділення чергового караулу 15-ї державної пожежно-рятувальної частини з райцентру та місцеву пожежну команду із с. Мінакове.

Як було встановлено, загоряння сталося у споруді, де під одним дахом знаходились лазня та майстерня. Оскільки будівля була дерев'яна вогонь дуже швидко поширився на значну площу. Виникла загроза для розташованої впритул іншої господарчої споруди та житлового будинку.

О 16:05 рятувальникам вдалось відвернути небезпеку. О 18:05, використав на гасіння близько 9 т води, пожежу ліквідували.

За попередніми висновками фахівців, припустима причина загоряння - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печі.

У 23:40 лебединські рятувальники були викликані у с.Даценківка, де загоряння сталося у житловому будинку. Господарів на цей час в оселі не було. Сусіди, які виявили пожежу, приступили до гасіння первинними та підручними засобами.

О 00:15 вогнеборці запобігли розповсюдженню вогню на всю будівлю та розташований поруч дерев'яний сарай. О 00:35 полум'я повністю приборкали.

Вогонь лише встиг пошкодити дерев'яне оздоблення стін на площі близько 5 кв.м., міжкімнатні двері та домашні речі.

Припустима причина загоряння — коротке замикання електромережі.

Всього на гасіння пожеж було залучено 9 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій, 1 працівник та 1 одиниця техніки місцевої пожежної команди.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: