Завантаження ...

П'ять років за ґратами проведе житель Сумщини, який залишив у небезпеці свою співмешканку

Сумською місцевою прокуратурою підтримано державне обвинувачення стосовно 43-річного жителя Сумського району, який завдав своїй співмешканці тілесні ушкодження та вчасно не надав допомогу.



Сумською місцевою прокуратурою підтримано державне обвинувачення стосовно 43-річного жителя Сумського району, який завдав своїй співмешканці тілесні ушкодження та вчасно не надав допомогу.

У ході слідства встановлено та доведено в суді, що чоловік проживав у цивільному шлюбі з 30-річною жінкою близько 6 років. Сусіди характеризують їх як звичайну родину, в якій жінка інколи зловживала спиртними напоями. Так, 18 вересня 2017 року подружжя провели увесь день разом, при цьому чоловік працював, а дружина розпивала спиртні напої разом із його двома знайомими.

Закінчивши роботу, вони всі прийшли додому до обвинуваченого, де продовжили застілля. Близько 20 години господар будинку сказав, що хоче відпочивати і його друзі розійшлись. А він разом з цивільною дружиною лягли спати. Близько 23.00 чоловік прокинувся, його співмешканки поруч не було. Знаючи норов своєї дружини, він відразу пішов її шукати до знайомого, з яким жінка пила протягом дня. Чоловік не помилився. Він побачив свою дружину там напівоголену і забрав додому. Вже зранку чоловік викликав швидку та поліцію. Медики констатували смерть жінки.

Зі слів обвинуваченого, коли вони повертались додому, то жінку збила машина. Далі він змінив свої покази, стверджував, що його цивільна дружина була настільки п’яною, що не могла іти та по дорозі декілька разів падала.

«Однак згідно висновків експертизи, смерть жінки настала від асфіксії, викликаної переломом кісток носа та кровотечею. Окрім того, на тілі потерпілої експерти зафіксували інші ушкодження, які могли виникнути від побиття. Фахівці стверджують, що якби жінка отримала своєчасну медичну допомогу, то залишилися б живою», – розповідає заступник керівника Сумської місцевої прокуратури Маргарита Авєріна.

Відтак дії обвинуваченого кваліфіковано як умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження та залишення в небезпеці (ч. 1 ст. 122 та ч. 3 ст. 135 КК України). За вироком суду чоловіка визнано винним у інкримінованих злочинах та засуджено до 5 років позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: