Завантаження ...

Обласні депутати попередньо погодили головний кошторис області на 2019 рік

Плідною виявилася для депутатів Сумської обласної ради середа, 12 грудня. Цього дня відбулося засідання майже всіх постійних комісій, пройшли загальні збори депутатів.



Плідною виявилася для депутатів Сумської обласної ради середа, 12 грудня. Цього дня відбулося засідання майже всіх постійних комісій, пройшли загальні збори депутатів.

На пленарне засідання сесії, яке відбудеться 14 грудня, планується винести понад 50 питань.

Звісно, основна увага – до обласного бюджету і Програми економічного і соціального розвитку Сумської області на 2019 рік та наступні 2020-2021 програмні роки.

В основу розрахунків обласного бюджету покладено показники, доходів, видатків та обсяги міжбюджетних трансфертів з державного бюджету, розраховані Міністерством фінансів України на 2019 рік та враховані в проекті Закону України «Про державний бюджет на 2019 рік».

Загальний обсяг обласного бюджету складе попередньо понад 6,6 млрд грн З них 16,5%, або 1,1 млрд грн – це власні надходження. Більше 5,5 млрд – державна субвенція різного спрямування. Найбільша сума коштів передбачена на соціальний захист: допомогу сім’ям з дітьми, субсидії та інші види допомог. Ще одна значна цифра – медична субвенція. На неї передбачається більше 800 млн грн. Продовжується програма на розвиток сільської медицини – більше 26 млн грн. тощо. На реалізацію 23 обласних програм спрямують понад 200 млн грн.

«Бюджет 2019 року підготовлений за усіма пропозиціями розпорядників коштів, постійних комісій обласної ради та громадськості, - розповіла директор Департаменту фінансів Сумської ОДА Олена Батраченко. - Головний кошторис Сумщини забезпечуватиме функціонування бюджетних закладів та установ області. Ним передбачена виплата заробітної плати, оплата за енергоносіїв та комунальних послуг, придбання медикаментів та продуктів харчування для закладів медичного і соціального спрямування».

Також депутати заслухали директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі Олександра Сітака. Він репрезентував Програму економічного і соціального розвитку Сумської області на 2019 рік та наступні 2020-2021 програмні роки.

Погодили обранці новостворені Регіональну цільову програму захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру на 2019-2021 роки, Обласну цільову програму підтримки індивідуального житлового будівництва «Власний дім» на 2019-2020 роки, Обласну цільову програму вирішення пріоритетних проблем з використанням механізму соціального замовлення на 2019 роки, зміни до вже діючих обласних програм.

Чимало на порядку денному майнових та кадрових питань, планується прийняти звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України з приводу скасування необґрунтованого підвищення ціни на газ.

Усі питання, що пропонувалися до уваги депутатів, були узгоджені як на постійних комісіях, так і на загальних зборах.

Сьогодні ж відбудеться засідання фракцій, погоджувальної ради та президії.

Пленарне засідання двадцять четвертої сесії обласної ради сьомого скликання розпочне свою роботу о 10-й годині у приміщенні адміністративної будівлі Сумської обласної ради 14 грудня.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: