Завантаження ...

Власна необачність коштувала жителю Сумщини втрати власних коштів

В очікуванні громадського транспорту чоловік залишив барсетку без нагляду неподалік на лавочці. Чим і скористався спритний зловмисник.



В очікуванні громадського транспорту чоловік залишив барсетку без нагляду неподалік на лавочці. Чим і скористався спритний зловмисник. Поліція затримала останнього того ж дня. Сумку заявнику повернули, а ось частину грошей з банківської картки крадій встиг витратити на власні потреби.

До працівників Роменського відділу поліції звернувся 39-річний місцевий житель. Він розповів, що на автобусній зупинці хтось непомітно вкрав його чоловічу сумку з особистими речами. Серед викраденого - два мобільні телефони, зарядний пристрій і банківські картки.

«В ході першочергових пошукових заходів правоохоронці викрили раніше судимого 36-річного місцевого жителя, - коментує Роман Невожай, начальник Роменського відділу поліції. - У скоєному він зізнався та розповів, що скористався неуважністю містянина, якого вирішив обікрасти. І коли той відволікся, поцупив його барсетку. Та окрім мобільних, всередині сумки зловмисник знайшов аркуш паперу із зазначеними пін-кодами від банківських карток. А це в подальшому дозволило спокійно розраховуватись ними в магазинах».

Викрадене правоохоронці вилучили та повернули власнику. А у відношенні підозрюваного відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Поліція ж просить громадян виявляти обачність, особливо у багатолюдних місцях, і в жодному разі не зберігати поряд з банківськими картками пін-коди, якими потім можуть скористатись зловмисники.

Відділ комунікації поліції в Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: