Завантаження ...

На Сумщині пенсіонерка стала черговою жертвою шахрая

«Працював» під виглядом соціального працівника, який здійснює обмін грошей. Його жертвою стала 93-річна жителька Роменського району, в якої він видурив 11 тисяч гривень.



«Працював» під виглядом соціального працівника, який здійснює обмін грошей. Його жертвою стала 93-річна жителька Роменського району, в якої він видурив 11 тисяч гривень.

Так, до Роменського відділу поліції звернулась 93-річна жителька району. Вона розповіла, що після візиту незнайомого чоловіка, втратила 11 тисяч гривень. Гість, за словами бабусі, назвався працівником соціальної служби і навіть пред’явив відповідне посвідчення. Потім повідомив їй, що в країні наразі проходить грошова реформа і він допомагає літнім людям міняти старі гроші на нові. Після чого запитав у бабусі чи має вона заощадження та, побачивши занепокоєння, запевнив пенсіонерку, що він не шахрай, назвавши при цьому ім’я поштарки, яка приносить пенсію, після чого забрав її гроші і зник. Коли ж він пішов, пенсіонерка отямилася і подзвонила правоохоронцям.

В поліції за цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», в рамках якого ведуть пошуки зловмисника та вкотре закликають громадян, бути обережними під час спілкування з незнайомими людьми, не впускати їх до своїх осель. А про візитерів, що представляються співробітниками пенсійного фонду, соцпрацівниками, представниками міськгазу, тощо – повідомляти до поліції. Пам’ятайте, грошова реформа на території України не проходить, а подібний «обмін» грошей пропонують зухвалі шахраї.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: