Завантаження ...

На Сумщині презентували книгу «Герої нашого часу: 19 історій ветеранів АТО»

Ініціатором і замовником видання стала облдерж- адміністрація.У виданні вміщено розповіді про жителів та уродженців Сумщини, які брали участь у боротьбі за свободу і незалежність України



Ініціатором і замовником видання стала облдержадміністрація.У виданні вміщено розповіді про жителів та уродженців Сумщини, які брали участь у боротьбі за свободу і незалежність України на полях неоголошеної війни у 2014-2018 роках та повернулися до мирного життя

У своєму виступі керівник апарату облдержадміністрації Дмитро Живицький зазначив: «Попри складні часи, протягом трьох років обласна влада приділяє значну увагу виданню книг, що доносять до читача інформацію про самобутність Сумщини, видатні сторінки з її історії, наших героїчних і геніальних земляків минувшини і сьогодення. «Ця книга про тих, хто переміг війну на війні, а потім переміг її в собі вже в мирному житті», – дуже влучно передмова до книги характеризує її зміст. Ми дякуємо автору та видавцям книги за те, що завдяки їм імена і подвиги наших героїв, їхня мужність і сила волі увічнені у друкованому слові».

Дмитро Живицький напередодні Дня Збройних Сил України привітав присутніх на презентації книги учасників АТО, волонтерів, всіх військовослужбовців, які стоять на сторожі нашої незалежності і миру.

Автор нарисів, сумська журналістка Алла Акіменко працювала над книгою близько півроку. Вона об’їздила усі 18 районів області та обласний центр, зустрічалася з хлопцями, їх родинами, друзями. Найважче, розповідає, було розговорити героїв книги, адже в кожного з них свій біль, який словами не опишеш.

Самі ж учасники неоголошеної війни, прийшовши на презентацію, говорили про факти зі свого життя, розповідали, як усе починалося, як і чому ішли воювати, але, мабуть, свідомо не говорили про бойові будні.

«Коли розпочалося вторгнення на територію нашої держави, я не міг спокійно сидіти вдома, адже мій син воював під Луганськом. Тож я написав рапорт про поновлення на військовій службі і пішов на війну», – говорить майор Юрій Жуков із Бурині.

Житель Конотопського району Дмитро Лисенко теж говорив, як опинився на війні, але коли його журналісти запитали, за що отримав відзнаки, навідріз відмовився розповідати: «Надто боляче вони мені дістались», – говорить.

Найбільше запала в душу фраза «На війні немає вихідних», яку сказав для книги один із її героїв, учасник АТО Юрій Сусло. І не дай Боже нам усвідомити увесь біль закладений у цій фразі.

Наразі надруковано 1000 примірників книги «Герої нашого часу: 19 історій ветеранів АТО», але уже запланований додатковий тираж. Сумщина має знати своїх героїв, пишатися ними, цінувати тих, хто живе поряд із нами і готовий був віддати життя за кожного з нас. Тому що на війні немає вихідних…

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: