Завантаження ...

До 2020 року мають утеплити три сумські школи (+відео)

Як повідомив сайт UA:Суми, провели обстеження будівель та енергетичний аудит трьох сумських шкіл у рамках проекту «Підвищення енергоефективності в освітніх закладах Сум».



Як повідомив сайт UA:Суми, провели обстеження будівель та енергетичний аудит трьох сумських шкіл у рамках проекту «Підвищення енергоефективності в освітніх закладах Сум». Йдеться про школи № 7, 9 та 20, де мають модернізувати теплові пункти, мережі, утеплити стіни, дах та замінити вікна. Вартість проекту – 1 мільйон 640 тисяч євро. 70% – це гроші Європейського союзу, 30% – мають виділити з місцевого бюджету.

Це Сумська школа № 20. Будівля, в якій вона розміщення 80 років. Вікон у цьому закладі змінять 70%. Решта, 30, на думку комісії – відповідають євро стандартам. Для проведення у цій школі комплексної модернізації потрібно 227 тисяч євро.

Для проведення всіх цих оновлень школі № 7 потрібно 961 тисяча євро. Окрім, цих шкіл під термомодернізацію потрапляє і 9 школа. Обирала ці школи спеціальна комісія.

Вартість проекту 1 мільйон 640 тисячі євро. З них 1 мільйон 15 тисяч євро – гроші Євросоюзу. 490 тисяч євро – мають виділити з міського бюджету. Утеплити школи мають до 2020 року.

Суми одне із шести міст переможців в Україні, де впроваджують проект у рамках програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти». Вона була підписана наприкінці грудня минулого року. Школи були обрані із 100 заявок, які були подані. Які висновки зробили після енергетичного аудиту дізнатись у членів спеціальної комісії ми не змогли. Представники Микита Тимошенко, Сергій Зименко та Дмитро Іваненко говорити про це відмовилися.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: