Завантаження ...

Житель Сумщини крадіжками перевіряв персонал магазинів на пильність

Чоловіка за один день двічі затримували продавці торгівельних закладів з неоплаченим товаром у сумці. Як пояснив сам зловмисник, на крадіжки пішов з «цікавості»



Чоловіка за один день двічі затримували продавці торгівельних закладів з неоплаченим товаром у сумці. Як пояснив сам зловмисник, на крадіжки пішов з «цікавості», будучи впевнений у тому, що працівники маркетів не помітить його протиправних дій.

До чергової частини Путивльського відділення поліції звернулись представники магазину, де реалізовувались канцтовари, з повідомленням про те, що затримали одного з відвідувачів, котрий намагається винести за межі закладу неоплачений товар.

За вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група поліції і з‘ясувала особу підозрюваного у крадіжці чоловіка. Ним виявився 60-річний житель району, який приїхав до Путивля у приватних справах. Він не заперечував своєї причетності до скоєння злочину, більш того, спокійно видав працівникам поліції поцуплений товар: п‘ятиметровий електричний подовжувач та двоє ножиць - загальною вартістю трохи більше двохсот гривен. Свій вчинок пояснив цікавістю, чи помітить персонал магазину його дії, коли він складатиме в сумку вподобані речі.

Втім, на цьому справа не завершилась, і за кілька годин працівникам поліції знову довелося спілкуватися з цим же чоловіком, тільки в іншому магазині. Очевидно, затриманий громадянин намагався і тут перевірити пильність продавців, намагаючись винести неоплачену жіночу парасолю.

Відтак, за задоволення своєї «цікавості» літньому чоловіку довелося відповідати відразу за двома нормами закону - ч. 1 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка), та ст.51 Кодексу України про адміністративні правопорушення (дрібне викрадення чужого майна). Тож на сьогодні кримінальне провадження, відкрите за фактом першої крадіжки, вже направлене на розгляд суду, а за вчинення іншої з нього стягнуто штраф на суму 170 грн.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: